Najważniejsze relacje w życiu – relacja ze spotkania

IMGP3781

30.03.2019 r. odbyło się pierwsze spotkanie edukacyjne w projekcie „Więzi odNowa – POWRÓT”. Adresatami spotkania w Poleskim Ośrodku Sztuki byli przede wszystkim seniorzy.

Najważniejsze relacje w życiu – to hasło, wokół którego zebraliśmy się w sobotnie przedpołudnie w Filii Poleskiego Ośrodka Sztuki na ul. Bratysławskiej. Zespół Fundacji Wsparcia i Rozwoju Rodziny „Zielone Wzgórze” przedstawił szerszej publiczności tematykę trwającego obecnie projektu „Więzi odNowa – POWRÓT”.

Wszyscy uczestnicy mieli okazję wziąć udział w dwóch warsztatach: poznać niezwykłą grę autobiograficzną zatytułowaną: „Zabawa na tle życia” oraz nietypowe narzędzie terapeutyczne bazujące na pracy z obrazem – „Points of You”. Oba warsztaty wzbudziły niemałe emocje.

Prezeska Fundacji Ania Guzek udzieliła wywiadu, a następnie odpowiadała na pytania zebranych dotyczące pieczy zastępczej, adopcji oraz charakteru zajęć prowadzonych w Fundacji.
Przybliżyłyśmy także treść książki „Więzi odNowa”. Wolontariuszki, którymi były  słuchaczki Studium Kształcenia Kadr w Łodzi przy ul. Rewolucji nr 65 (kierunek Opiekunka Dziecięca) czytały wywiady z podziałem na role.

Czekamy na następne spotkanie edukacyjne 🙂